Sunday, October 23, 2016

Rak atas mesin

Hai,

rini aku buat kerja cam laki sikit..pasang2 rak ni..bukan bidang la..tapi mcm best jugak mencuba..guna la sikit otak aku ni nak pikir tengok tiang2 bagai..

mula cam was was..bole ke psg ek..lepas tu..alah..kalau x jd..bukak la balik.

aku pon start la smbung ikut arahan dia bg..but then, x betul rupanya..so time ni la aku kira balik bape engsel provided and all..

then aku berjaya la psg..tapi dah lebih banyak tiang pulak..then ad beberpa engsel x guna..aku pelik..

aku pun try test n error..pikir cane la nak attach benda ni..

alhmdulillah..dpt hidaya agaknya..berjaya la aku pasang..dengan bntuan penukul besi la ape lagi..mane ad kudrat nak ketuk2 ngan tangan..

'walla..siap alhamdulillah'

moral of the story, pedulikan rasa tak boleh buat dalam diri tu..cuba dulu..once u stuck, re think and do it again..

tak ada istilah kegagalan dlm dunia ni..tapi berlainan rupa bentuk kejayaan..what a wonderful world :-)

Nampk je simple..tp time nak buat mmg mak aii..hehe

No comments:

Post a Comment