Sunday, March 19, 2017

Jerawat dan Muka tak sekata

Hai,

Sape kat sini yang jenis tak pakai makeup? lepastu jarang cuci muka? lepastu tak pakai segala bedak compact n jarang2 pakai bedak baby? lepastu tengok muka org falwless n comey2 rase mcm tetiba semangat nak jd cntik jugak tapi tak tau nak start cne sebab tak de pengalaman mane yang sesuai untuk kulit... kalau ada, kite geng! :-)

Oleh kerana aku ni backgroud dri sekolah agama, yang agak strict psl makeup n penampilan (harus ikut syariah islam), aq malas nak amek tau psl benda2 ni..last2 bila masuk u terbawak2..padahal benda ni basic, muslimah kena kemas dan jaga kebersihan dan penampilan..jangan melampau2..tu je yg tak boleh dlm islam.

Okay, back to the story, aq memang blur la psl benda2 penjagaan muka ni..bila dah berumah tangga..aq mula buat small research..psl benda2 ni..end up, aq pilih untuk guna produk dri korea yyg aku beli online je..

dalam 3 bulan guna..alhmdulillah..muka biasa je..cme kulit lembut skit la..but then, aq terjumpa la stu produk ni..

bumiputra and muslim product,,proudly made in Malaysia..

Haa..nak tau tak pebenda? Mary Jardin ler..

aq percaya produk ni bagus bila aq bace sendri testimoni yang beribu kot..and diorg research untuk hasilkan produk ni..so tak der la main guna je..

lebih menarik produk ni dikelola oleh doktor perubatan..like seriously..doktor perubatan..

nama CEO dia Dr Maryam al Batul Azizudin..

Nak jadi cerita, aq beli la basic set dia..harga tak murah sebab diorg based on mostly organic ingredient cam susu, olive oil..n macam2 la..boleh ke ig aku 'nakjadicantik' ..banyak aq tempek info psl MJ

back to the story,,aku ni punya excited ..dpt je produk terus guna tiga2 barang dlm basic set ni..habis menggelups muka..dlm basic set tu ada Face Oil, Face soap and Face Mask. ape lagi..cuak bukan main..dah la xd pengalaman..

aq terus stop n apply madu asli kt muka setiap hri..konon2 muka aq dh rosak la..haha..skali bila tnye kt agent..rupanya tu healing proses..and guess what? its true!

lepas dua minggu aq x gne sume benda except madu asli yg msuk semut kt umah..aq buat masker muka..aq guna semula Face Soap sehri sekali je..takpon dua hri sekali..

alhmdulillah..muka skrg rmi tegur nmpk sekata..even en. hubby almost tiap hri (that month laa) puji n suruh guna MJ..

alhmdulillh...aq puas hti dpt jumpe produk organik dgn hrga ni..and korang tau tak..dark circle skali pudar..walhal dlu aq beli produk dekat body shop utk dark circle tu xd la berkesan mane..hrga RM136 x silap..botol kecik je..sabun MJ bru RM45.

Aq suke produk organik walaupun mahal skit sbb dia berkesan n selamat digunakan..so skrg..aq pulak jd agent MJ..official agent tau!

Kalau face oil dia boleh rawat mcm2 penyakit kulit la..tapi dlm face soap tu ad ingredient face oil..so..tgn aku yg akergik ni pulak scra x sngaja dpt effect pemulihan sbb nk bsuh muka apply kt tgn dulu..tigadalam satu maa..asal tiga? wangi+rawat alergik tgn+rawat muka.. :-)